Vecina nas iz vozi alfu pa je i naslov takav. Nekoliko pvt poruka i jos jedna stvar veceras me je naterala da otvorim i ovu temu. Ko zna na sta sve mislim ukapirace.
Dakle, ovde svako moze upisati neko svoje iskustvo o servisima i mestima za kupovinu delova u Nisu ili blizoj okolini.
Servisi:
Mitic:
Posto je uspesno skasao sve moguce BMW-e po gradu, presao je na italijane. Uzasno skup (dijagnostika pre par meseci je bila oko 3 500 hiljada) ali ima bolji "racunar" od Vojkana. Licno iskustvo, Vojkan nije umeo da mi utvrdi kvar. Kao ovlasceni, trebalo bi da imaju sve delove za noviji program ali ih ne savetujem. Postoji jedan tip koji radi kod Mitica i dobar je (njega mi je Vojkan preporucio) ali ne mogu nista da kazem.
Nema cekanja, preskup je i vrlo nesiguran za popravku.
Vojkan (za one koji ne znaju auto alfa):
Ponekad je kao neurohirurg ili kardiolog koji radi operacije na otvorenom srcu. Nedostupan danima, cena kao da zavisi od njegovog raspolozenja, moze da te odere a i ne mora.
Barata sa novim i polovnim delovima i ima svasta u onom svom ogromnom podrumu i na placu pored.
Ako licno radi odlican je, pomalo nesiguran kad rade njegovi momci, ali u redu, njima ozbiljnije stvari i ne prepusta.
Savetujem ga za novije automobile: 156, 147, 166...
Srdjan i Boza:
Sta reci o legendi Srdjanu koji repere za karburatore moze da nasteluje samo na osnovu sluha? istini za volju, meni je radio 33 i svaka mu cast. takodje je dobar i za ostale modele starije generacije, ali ima jedna stvar, ispravite me ako gresim, mislim da ga stizu godine i vreme vec lagano gazi. Na 166-ici mu je trebalo skoro ceo sat da mi kaze da nemam filter benzina koji se redovno menja, vec u rezervoaru verovatno, i to nije bio siguran.
Postoje i onaj servis na camurlijskom putu o kome ne znam nista sem gde se nalazi.
Za reglazu trapa kazu da je Brengalija jedan ob boljih majstora u sta sam se uverio ali ne sa alfom vec drugovom 306 i meganom.
Takodje, ima tip i Donjem komrenu koji je dobar za sve stvari vezano za trap. Za malo upucenije preko puta Conkica. Nesa kugla ili Nesa spona!
Servisi:
Za lepljenje hladnjaka (ako nije velika rupa i nije previse urnisana plastika) dobar je Rade Majmun (zbog cega ga tako zovu, ne znam) u jednoj od ulicica iznad Pantelejske crkve. Isti takodje i pravi hladnjake, ali ne sve. Cena zavisi od toga da li auto sprema za prodaju ili "za svoju dusu". Kolegi je pravio hladnjak za daihatsu cuore pre 4 ili 5 god. Proveren majstor. Dok sam vozio 146 imao sam kontakt sa covekom, ali je alfa otisla...
Mislim da lepljenje paknova nikog ne zanima ali ubacicu i to.
U naselju R. Jovic u ulici koja vodi ka teniskim terenima postoji tip koji lepi paknove i dobro ih radi. Provereno na Vespi T5.
Aupuh servis Markovic u jednoj od ulucica kod ekonomske skole. BaneJ je imao lose iskustvo sa njima a ja imam bas dobro. Medutim, utvrdili smo da Banetu nije radio "stari majstor" vec jedan od njegovih sinova. Lonce i cevi rade veoma kvalitetno sa godisnjom ili dvogodisnjom garancijom. Nekada je mladji sin Ivan pravio odlicne topove za auspuhe. Sada nema toliko vremena ali za one koje imaju strpljenja i zelju mogu ga konsultovati.
Elektricar Goran u Durlanu, uruga levo u ulicom koja prolazi ispod "slatke kuce" je tip koji za Vojkana radi komplikovanije stvari ali ima i svoju radnju. Malo ga je teze naci. Proveren i nije skup
AUTO DELOVI:
Ne znam koliko je to sad bitno u doba brze poste i isporuka danas za danas i danas za sutra.
U svakom slucaju:
Vojkan ima dosta delova na lageru (vec receno), sto polovnih, sto novih.
Auto Raca (to je onaj iz Blaca) se seljaka iz jednog u drugi deo grada u poslednjim godinama a trenutno je na uglu kod Kiceva, moze imati dosta stvari za italijanski program. Informacija se dobija odmah moze ili ne moze. Nekad su prodavali reparirane motore, dok se nije desilo sta se desilo, sada to treba proveriti. Update - preselio se u Dusanovu ulicu1
Autoshop nesto iznad Sojke saradjuje sa svim mogucim otpadima iz okoline (ka Prokuplju, ka Toponici, Mirkom Djavolom i onim ka Jelasnici). Svakog kog mrzi ili nema vremena da trazi Sale (vlasnik) ce mu naci ali se i ugraditi u cenu oko 10-20%. Preporuka: kad iscrpes sve mogucnosti tek kod njega a ako on kaze nema ili ne moze onda to u Nishu stvarno nije moguce naci.
Euro018 kod njih se isto dosta moze naci. U Medjurovu nisam bio pa ne znam sve njihove mogucnosti. Veoma je moguce dobiti popust za alfin program.
Auto impex savetujem za kupovinu filtera, ulja, rashladne tecnosti... Selenija (koju vecina upotrebljava, a ja tek od skoro) nije nista previse jeftinija u odnosu na ostale ali su mi sigurniji i sasvim sigurno je da imaju veci izbor. Takodje se moze dobiti info i u vezi ostalih delova kao i narudzbina.
Nino, on Apr 24 2009, 12:36 AM, said:
@Gocy
Elektricar goran je u Solunskih ratnika, ako se neko zagubi u tim sitnim ulicicama pa ne moze da nadje.
sasami, on Maj 7 2009, 12:07 AM, said:
Vojkan mi je takođe popravljao 155-ticu, kupio sam i polovan klip za nju kod njega i baš je bilo skupo 45E ali šta da se radi, kasnije je sređivao dizne, neki regulator pritiska i još neke sitnice i bio je zaista brz (jedan dan), što je najvažnije sve je sredio kako treba i posle toga nisam imao nikakvih problema koštalo je 120E, u svakom slučaju čovek realno nema neku konkurenciju tako da su mu cene možda malo veće nego što bi trebalo, važno je da radi kvalitetno tako da je nakraju utisak više nego povoljan.
Vlada, on Jun 22 2009, 5:07 PM, said:
ja "redovno" tamo pazarim od kako vozim alfu, i uvek su imali sve na lageru tj. u prodavnici... Selenia ulja sve vrste, filtere, kaiseve, tamo sam uzo i termostat, pa zatezac (spaner) PK kaisa, evo danas sam pitao za remenicu alternatora, imaju Tako da, preporucujem...
funalfe, on Jun 27 2009, 11:41 PM, said:
(Nimalo ne treba zaliti benzin i svakako treba otici tamo!) Covek je bio u Italiji na obuci 14 meseci i ima sertifikat za to, tako da potpuno poznaje tematiku kad su u pitanju Alfa, Fiat, Lancia. Pored znanja ima i sve moguce od najnovijih alata, najnovije dijagnostike, najnoviji nacin pranja dizni itd... Bio je i u Nemackoj na obuci, tako da radi i sva vozila koja spadaju pod VW koncern, ali to nije bitno za ovaj forum. U okviru svog servisa ima i ugradnju originalnih Landi Renzo Gas sistema kao i sistema za metan, takodje sa licencom Landi Renza za juznu Srbiju, ima i deo za limarsko farbarske radove itd. Naglasicu: meni u Nisu niko nije resio problem, a bilo je "obicno" uzubljivanje 147-ice i covek mi je resio problem zahvaljujuci znanju, alatu i dijagnostici i SUPER SAM ZADOVOLJAN, pa ga svakom PREPORUCUJEM, ko je u ovom delu Srbije. Ono sto je takodje bitno covek je pristupacan za razgovor, postuje musteruju maksimalno, cena je korektna i utisak o njemu je potpun! Ako nekog zanima nesto vise moze da me pita ili ovde ili na PP. Posto sam bio preopsiran, ali moram , jer sam prezadovoljan, sada cu jos da ostavim njegove kontakt telefone:
AUTO CENTAR "MASLAK" PROKUPLJE 027/32-66-88, 063/73-70-106
magic33, on Sep 22 2009, 4:36 PM, said: