Jump to content


Photo

Pravilnik Foruma - Alfisti.rs


  • This topic is locked This topic is locked
No replies to this topic

#1 thedoctor

thedoctor

    thedoctor

  • Administrator
  • 1,612 posts
  • Pol:Male
  • Lokacija:Niš
  • Alfa model:156 Giugiaro

Posted 03 May 2010 - 11:44 PM

PRAVILNIK FORUMA ALFISTI SRBIJA
Pravilnik predstavlja pregled pravila koja omogućavaju normalan rad foruma i održavanje zdrave atmosfere u zajednici.


Obaveze članova foruma

2.1. Poštovanje pravilnika
Pravilnik je pregled opštih i posebnih pravila ponašanja, predstavlja pregled pravila koja omogućavaju normalan rad foruma i održavanje zdrave atmosfere u zajednici. Pravilnik je plod zdravorazumskog razmišljanja. Ko ga doživljava na drugačiji način,ne mora da bude član i ne mora da učestvuje na forumu. Član je obavezan da poštuje pravilnik.

2.2. Poštovanje drugih članova
Član je obavezan da poštuje druge članove i njihovo mišljenje bez obzira da li se sa njime slaže ili ne.

2.3. Privatnost članova
Član je obavezan da poštuje pravo privatnosti drugih korisnika i svoje. Iznošenje podataka kojim bi se mogla narušiti privatnost ili ugled drugih članova je najstrožije zabranjeno.

2.4 Posledice kršenja Pravilnika
Član koji ne poštuje Pravilnik biće odgovarajuće upozoren od strane admina, ako to ne bude pomoglo... Zahvalićemo Vam se na učešću, I uskratiti gostoprimstvo.

1. Forum je namenjen članovima kluba Alfisti Serbia I onima koji to žele da budu. Za učlanjenje kontaktirajte admine ili predsednika kluba.Pozvani ste, izvolite, pridružite nam se!

2. Nije dozvoljeno koristiti više od jednog korisničkog naloga (nickname)

3. Aktivnost novog člana - Ukoliko novoregistrovani korisnik nije napisao ni jednu poruku u dužem vremenskom periodu od dana registrcije, njegov nalog se briše, a nadimak dotične osobe postaje slobodan za eventualne nove članove foruma. Stoga preporučujemo da Vaša prva poruka bude ispisana u temi PREDSTAVLJANJE ČLANOVA. Prilikom registracije STE PRIHVATILI takođe da ćete u Vašem profilu naznačiti Vašu LOKACIJU sto olakšava usmerenja prilikom diskusije sa drugim članovima foruma.

4. Potpisi - Ukoliko popunjavate mesto za Vaš potpis, dozvoljena su MAKSIMALNO DVA REDA TEKSTA ili jedna slika i jedan red teksta, NIKAKO DVA REDA SLIKA. Za slika se podrazumeva da je staticna. Animirani GIF i slicne animacije nisu dozvoljene ukoliko prelaze velicinu od 30x30. Slika u potpisu je ograničena na maksimalno 600x30 poksela i "težine" 50KB.

Linkovanje promotivnog - reklamnog karaktera je zabranjeno u potpisima. Direktno reklamiranje Vaše delatnosti preko potpisa je strogo zabranjeno! Svi potpisi sa ovakvom tematikom, a posebno onom koja je usmerena ka čistom profitu bilo kog člana, se tretiraju kao direktno reklamiranje u cilju ostvarenja profita.Potpisi članova koji sadrze robote za očitavanje/obaveštavanje korisničke IP adrese spadaju takodje u zabranjenu zonu, zbog odbojnosti koju stvaraju prosečnom korisniku interneta.Svaki potpis člana foruma će biti momentalno uklonjen ukoliko se kosi sa ovim pravilima.
U potpisu možete imati BILO KOJI LINK, NE KOMERCIJALNU FRAZU i/ili NE KOMERCIJALNU SLIKU.
Avatari: U sistemu je ubačena definicija veličine avatara 135x135, sadržaj avatara koji je na bilo koji način neprikladan ili prijavljen od drugih clanova kao neprikladan biće uklonjen od strane administracije foruma bez ikakvih "pregovora" sa prekršiocem.

5. Pismo foruma - Zvanično pismo foruma je latinica, ali je moguce koristiti i ćirilicu.

6. CAPS_LOCK - Molimo vas da prilikom pisanja isključite Caps_Lock opciju, t.j. velika slova. Pisanje tekstova velikim slovima se identifikuje kao vikanje prilikom razgovora. Tekstovi sa neobuzdanim korišćenjem velikih slova će biti uklonjeni, a autori istih upozoreni.

7. Nova tema - Pre kreiranja nove teme budite sigurni da ista već nije obrađena.Pitanja oko kvarova treba da sadrže što više podataka o automobilu i kvaru. Tako ćete lakše izbeći Off topic i brže dobiti adekvatan odgovor.Zapamtite, ovo nije 988, i niko nije u obavezi da Vam odgovori ili pomogne. Mi to želimo,ali očekujemo od vas da cenite naš trud i vreme pa ćemo i mi ceniti Vaše.U suprotnom slučaju, naslov teme će biti editovan (promenjen) od strane moderatora! Nije dozvoljeno ponovno otvaranje tema (topic-a) koji su već uklonjeni ili zatvoreni od strane moderatora.

8. Tema (Topic) - Molimo Vas da se držite teme! Poruke koje skreću raspravu sa teme mogu biti obrisane ili prebačene na drugu temu. Namerno i sistematsko skretanje tema i drugi vidovi ometanja diskusije neće biti tolerisani. Takođe tekstovi koji nemaju tehničku podršku,već su zasnovani na ličnim ubeđenjima a ne na naučnim dokazivanjima procesa ,a ocenjena kao netačna i dezinformacionog su karaktera, biće obrisani sa foruma u cilju sprečavanja širenja dezinformacija ,jer se kose sa osnovnim načelima edukativnosti ovog foruma. Komentari koji sadrže uvrede, pretnje, vulgarne reči, politiku, pornografiju, prikrivene reklame, otvorene klevete ili pozive na nasilje, kao i poruke koje moderator foruma smatra nepriličnim, neće biti tolerisane. Ovo uključuje, ali se na to ne ograničava, i sve oblike nacionalne, rasne, verske, seksualne i bilo kakve druge mržnje. Preporučujemo da drugim učesnicima ne ostavljate lične informacije o sebi (brojeve telefona, kućne adrese itd.). Takođe, nemojte ostavljati podatke takve prirode o drugim osobama i učesnicima foruma. Istovremeno, molimo da ne špekulišete o identitetu drugih učesnika. U komentarima nije dozvoljena upotreba svih velikih slova (CAPS), glomaznih fontova, Java Script-a, tabela, posebnih zaglavlja ili sličnih HTML sadrzaja.

9. Stop nasilju i nebezbednom ponašanju - Svi vidivi propagiranja nasilja i nebezbednog ponašanja, kao i podstrekivanje na kršenje bilo kog zakona, vode do momentalnog izbacivanja korisnika sa foruma i trajne zabrane u daljem učestvovanju.

10. Stop PIRATERIJI - Upotreba materijala sa zaštićenim autorskim pravom je zabranjena. Post koji bude sadržao bilo koji element piratskih izdanja, će biti momentalno obrisan, a autor članka upozoren pred isključenje i usmeren ka ovom obaveštenju. Upozorite nas ako primetite ovu pojavu.

11. Moderatori foruma - Aktuelnu listu Moderatora možete videti na dnu foruma u legendi. Moderatori NISU u obavezi da obrazlože (mogu ako smatraju da treba) uklanjanje ili izmene poruka i zadržavaju pravo da ugase naloge korisnika koji krše standarde i pravilnik foruma.

12.Pažljivo pročitajte,korisno je:

Spameri
Posebna kategorija, dosadno Vam je, imate viška vremana pa ovde lepo čavrljate gde god stignete. Poruke od jednog smajlija ili sa dubokoumnim rečima DA ili NE su omiljena tema za moderatore kad dodje do brisanja. Bićete im omiljeni likovi na odstrel listi. Svako ima potrebu da nešto kaže ali nemojte to raditi svaki čas, niko nije duhovit svaki minut ili permamentno. Samo su smrt i ban permamentni. Napisati 1000 poruka u roku od par meseci a ništa pametno ne reći se smatra spamom. Postoje teme za to ali bez preterivanja.

Reklame
Niko neće da ih plati ali dobro dodju. Nažalost moramo Vam reći da mi nismo ovo pravili da bi se Vi reklamirali besplatno. Moderatori mogu i ukloniće svaku poruku ili bilo šta što je reklama firme, usluge, komercijalne prodaje i sve što procene da je reklama. Nikovi koji su imena firmi ili sajtova, takodje nisu dozvoljeni
Ukoliko imate potrebe i želje da se reklamirate možete se obratiti administraciji na PP.

Mali oglasi
Namenjeni su za članove foruma. Nisu dozvoljeni komercijalni oglasi. Svaki oglas se odobrava od strane moderatora oglasa. Moderatori oglasa imaju pravo da ne odobre oglas ako smatraju da je komercijalan ili nije u skladu sa pravilima malih oglasa.

Klub Alfisti Srbije ne podleze odgovornosti za zloupotrebu intelektualne svojine koju je neko od članova postavio na forumu.

Dobrodošli i uživajte!
FORUM KLUBA ALFISTI SERBIA
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Dobrodošao u našu zajednicu Alfista Srbije!

 

 

 

 

Da bi iskoristili sve mogućnosti foruma ULOGUJTE SE ili ukoliko niste obavite REGISTRACIJU!

 

 

 

 

ALFISTI SRBIJE
Alfa Romeo Klub