Jump to content


Photo

Alfa 147 Bijeljina


  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1 slavkobn

slavkobn
  • Alfista
  • 12 posts
  • Alfa model:147 1.9jtd

Posted 11 September 2012 - 12:49 PM

pozdrav momci posto sam novi na ovom forumu red je i da se prestavim ja sam Slavko iz Bijeljine i vozim alfu 147 1.9 jtd. Do sada nikada nisam vozio alfu,uzeo sam je prije par meseci i jako sam zadovoljan sa njom.E sad od neki dan mi se pocelo desavati da ujutro prvo jutarnje paljenje nece da upali od prve.Prvi put vergla pa drugi put vergla e tek od treceg puta upali i posle u toku dana pali uvek od prve dali je iko imao slicno iskustvo i ako mozete pomozite...

#2 los

los
  • Alfista
  • 1,377 posts
  • Pol:Male
  • Lokacija:sremska mitrovica
  • Interesovanja:za sve sto utice da auto bude jedinstven
  • Alfa model:alfa romeo 33 1.7 16v qv

Posted 11 September 2012 - 01:29 PM

jesi proveravao grejace?

#3 pejo

pejo
  • Alfista
  • 2,142 posts
  • Pol:Not Telling

Posted 11 September 2012 - 07:47 PM

alfa pali bez grijača,nije to u pitanju,al i upali se ona uvijena žica žute boje na cajgeru kad crkne grijač jedan.moguće je da je i alanser pri kraju.

#4 slavkobn

slavkobn
  • Alfista
  • 12 posts
  • Alfa model:147 1.9jtd

Posted 12 September 2012 - 10:25 AM

grejaci su svi ispravni a i alnaser vergla kao lud pokusali smo da promenimo i rele grejaca ali nista i delje se isto desava da nije sta u sistemu goriva tako mi deluje kao da ujutro izgubi gorivo.

#5 Gocy

Gocy

    Presidente

  • Administrator
  • 8,126 posts
  • Pol:Male
  • Lokacija:Naissus
  • Interesovanja:Alfa Romeo
  • Alfa model:Ex 33 1.7 IE '9o Ex 146 1.7 16V '97 Ex 166 2.o TS 'o2 Brera Italia Independent '1o

Posted 12 September 2012 - 03:35 PM

Dobrodosao na forum, nadam se da ces brzo resiti problem koji imas. :arflag:

#6 slavkobn

slavkobn
  • Alfista
  • 12 posts
  • Alfa model:147 1.9jtd

Posted 12 September 2012 - 07:13 PM

hvala ti drugar i ja se nadam ali nesto slabo postavljaju postove oko ovog ptoblema.pozzzzz

#7 Gocy

Gocy

    Presidente

  • Administrator
  • 8,126 posts
  • Pol:Male
  • Lokacija:Naissus
  • Interesovanja:Alfa Romeo
  • Alfa model:Ex 33 1.7 IE '9o Ex 146 1.7 16V '97 Ex 166 2.o TS 'o2 Brera Italia Independent '1o

Posted 12 September 2012 - 10:42 PM

Pa izgleda da je to redji problem kod dizela a da nisu u pitanju grejaci. Iskreno, nikada nisam posedovao a ni vozio (na neki vremenski period) ni jedan dizel pa mi nista ne pada na pamet. Na osnovu tvog zadnjeg posta bi mogao da kazem pumpa ali uopste nisam siguran. A da nije neki od senzora?

#8 slavkobn

slavkobn
  • Alfista
  • 12 posts
  • Alfa model:147 1.9jtd

Posted 13 September 2012 - 08:52 AM

prikljucivali smo ga na diagnostiku ali nikakav problem kvar majstori nisu otkrili kazu da motor ekstra radi bez ijedne greske... ostalo je samo da promenim tu pumpu pa da tako pokusam mislim da pumpa nemoze da dobaci dovoljnogoriva pa zato vergla dok sam kompresijom nenavuce

#9 Pandion

Pandion
  • Alfista
  • 153 posts
  • Pol:Male
  • Lokacija:Šabac
  • Interesovanja:Alfa Romeo, FIAT, Lancia :)

Posted 13 September 2012 - 01:16 PM

Dobrodosao Slavko :arflag: Ako ujutru malo zeki mozda je jednostavno do akumulatora koji se tokom dana napuni dok se vozas ili neke zice na kojoj se zahvati rosa tj. vlaga...probaj sa jakim fenom malo da zagrejes pa vidi. Bas sam posao da napisem da proveris
alnaser ali ocigledno proverio si :)

Edited by Pandion, 13 September 2012 - 01:17 PM.


#10 slavkobn

slavkobn
  • Alfista
  • 12 posts
  • Alfa model:147 1.9jtd

Posted 13 September 2012 - 07:01 PM

hvala ti drugar i meni je bio sumljiv akumulator probacu ujutro da nakacim drugi jaci akumulator pa da probam a ako nije ni toneznam sta je nisam te bas najbolje razumeo sta da zagrejem fenom. :rolleyes:

Edited by slavkobn, 13 September 2012 - 07:14 PM.


#11 Pandion

Pandion
  • Alfista
  • 153 posts
  • Pol:Male
  • Lokacija:Šabac
  • Interesovanja:Alfa Romeo, FIAT, Lancia :)

Posted 13 September 2012 - 08:34 PM

Otvoris haubu i duvas levo desno po celom moturu da ga zagrejes da lakse upali. Mozda jeste malo cudno ali meni je to pomagalo kada vozim zimi mada retko vozim :)

#12 slavkobn

slavkobn
  • Alfista
  • 12 posts
  • Alfa model:147 1.9jtd

Posted 15 September 2012 - 06:48 PM

e ovako stavio sam jaci akumulator i nista promeniosam filter goriva stavio sam nepovratni ventil izmedju pumpe i filtera ali opet nista auto opet pali iz treceg puta stvarno vise neznam sta da radim ima li ko kakvo resenje ili predlog pomagajteeeee............dali je moguce da je neki senzor a da ga dijagnostika nevidi i neprijavljuje kvar????

#13 Nesko TS

Nesko TS
  • Administrator
  • 23,075 posts
  • Pol:Male
  • Lokacija:Nis
  • Alfa model:Ex 145 1.4TS `98; Ex 147 1.6TS 105KS 2001, Now 156 1.9JTD

Posted 15 September 2012 - 08:11 PM

moguce je... desava se da dijagnostika izbaci da je sve OK a da je neki deo neispravan... koliko znam JTD ima problem sa senzorom bregaste ali manifestuje se tako sto se auto gasi u toku voznje... jel ti se desavalo nekad?

#14 Gocy

Gocy

    Presidente

  • Administrator
  • 8,126 posts
  • Pol:Male
  • Lokacija:Naissus
  • Interesovanja:Alfa Romeo
  • Alfa model:Ex 33 1.7 IE '9o Ex 146 1.7 16V '97 Ex 166 2.o TS 'o2 Brera Italia Independent '1o

Posted 15 September 2012 - 09:53 PM

A kako ti auto pali kada je motor zagrejan?

#15 slavkobn

slavkobn
  • Alfista
  • 12 posts
  • Alfa model:147 1.9jtd

Posted 16 September 2012 - 09:47 PM

senzor bregaste sam menjao skoro pre mesec dana upravo mi se to desavalo da ni se ugasi u voznji i stavio sam novi. a kad je vruc pali dobro od prve samo kad duze ostane nece da upali jutros nije hteo nikako da upali verglo je ali da sastavi nema sanjse prsno sam malo start sprea u filter vazduha i upalio je posle je palio od prve stvarno neznam vise sta moze biti zvao sam majstora on sumlja na injektore dali to moze biti uzrok ujutro idem kod njega pa da znam sta me ceka....

Edited by slavkobn, 16 September 2012 - 09:47 PM.


#16 slavkobn

slavkobn
  • Alfista
  • 12 posts
  • Alfa model:147 1.9jtd

Posted 18 September 2012 - 08:36 AM

E ovako otkrili smo sta je uzrok problema na alfi injektori u leru nisu dobro radili majstor ih je nastelovao i sad je sve ok . Tako da znate ako se kome desi isti problem sta mu je raditi.

#17 Pandion

Pandion
  • Alfista
  • 153 posts
  • Pol:Male
  • Lokacija:Šabac
  • Interesovanja:Alfa Romeo, FIAT, Lancia :)

Posted 18 September 2012 - 10:19 AM

Drago mi je sto si resio problem :) Sad mozes na pumpu po gorivo i da vozis i da uzivas :arflag: Neka ti je ovo poslednji ozbiljan kvar u zdravlju da je vozis :ar:

Edited by Pandion, 18 September 2012 - 10:21 AM.


#18 slavkobn

slavkobn
  • Alfista
  • 12 posts
  • Alfa model:147 1.9jtd

Posted 18 September 2012 - 10:37 AM

hvala drugar ziv i zdrav bio pozzzz.... :)

#19 Gocy

Gocy

    Presidente

  • Administrator
  • 8,126 posts
  • Pol:Male
  • Lokacija:Naissus
  • Interesovanja:Alfa Romeo
  • Alfa model:Ex 33 1.7 IE '9o Ex 146 1.7 16V '97 Ex 166 2.o TS 'o2 Brera Italia Independent '1o

Posted 19 September 2012 - 04:07 PM

E pa sada uzivaj u voznji :D.

#20 slavkobn

slavkobn
  • Alfista
  • 12 posts
  • Alfa model:147 1.9jtd

Posted 26 September 2012 - 02:37 PM

ljudi jedno pitanje jeli moguce da alfa ima problem sa prvim tim jutarnjim paljenjem ako nije dobro uzupcena i ako joj je losa kompresija. Uzgred mislili smo da smo resili problem ali nismo na moju zalost majstori samo nagadjaju nista konkretno mi nisu do sada rekli merili su pritisak pumpe kada je hladna ide na 2.1 bar a zagrijana na 2,4 bara znaci da bi sa tim pritiskom morala upaliti zna li ko sta o ovome molim vas. inace kada je hladnije vreme tesko pali ujutro je mozes verglati koliko hoces nece upaliti prsnes malo start sprea i upali odmah posle ce stalno paliti osim ako duze stoji e onda ce malo da vergla ali ce upaliti.... :(




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Dobrodošao u našu zajednicu Alfista Srbije!

 

 

 

 

Da bi iskoristili sve mogućnosti foruma ULOGUJTE SE ili ukoliko niste obavite REGISTRACIJU!

 

 

 

 

ALFISTI SRBIJE
Alfa Romeo Klub