Jump to content


Photo

Geneva 2012


 • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 magic33

magic33
 • Alfista
 • 2,496 posts
 • Pol:Not Telling

Posted 14 March 2012 - 12:04 AM

Deo intervjua sa direktorom francuske podružnice Alfa Romea Jean Francois Serre
koji je na ženevskom salonu automobila odgovorio na nekoliko pitanja o budućnosti Alfa Romea:

Iako statistike pokazuju da sve više kupaca želi automobil sa automatskim menjačem, zašto MiTo 1.4t QV 170 KS još uvek nije dostupan sa TCT menjačem? (Giulietta sa istim motorom ima dostupan TCT menjač):

Za sada, to nije nešto što planiramo, iako je tehnički moguće. TCT menjač u modelu MiTo QV nije u planu razvojnog programa za MiTo. Jasno je da se većina prodaje sa ovom vrstom prenosa odnosi na manje motore, pogotovo za ženske kupce. Međutim takva ulaganja u model se vrše kada je pred vama dugačak ciklus proizvodnje. Fiat grupa je mnogo uložila na razvoj TCT menjača i ne misli ga koristiti samo za nekoliko specifičnih modela, već ga ponuditi u što široj ponudi.

Zar Alfa ne želi imati konkurenta VW-ovom Polo GTI DSG modelu?

Alfa mnogo toga želi, ali treba paziti na proizvodni ciklus. MiTo je na tržištu od 2008. godine.


Plan proizvodnje 2011-2014 predviđa redizajn za MiTo, da li je i dalje u planu verzija sa 5 vrata?

Iako ovaj plan nije službeno potvrđen, projekt je još uvijek u planu. MiTo je na tržištu 4 godine i čini jednu trećinu prodaje Alfa Romea. Neosporno se radi o uspešnom automobilu koji nam je omogućio pristupim novim klijentima. Gotovo 65% prodaje u ovoj klasi otpada na modele sa 5 vrata, tako da o tome svakako vodimo računa.

Hoće li TCT mjenjač biti dostupan kod Giuliette 2.0 JTD 140 KS’?

Nije isključeno da ćemo TCT menjač ugraditi i na Giuliettu 2.0 JTD 140 KS, u planu je proširenje ponude modela sa TCT menjačem u naredne dve godine.

Zašto se niste odlučili da obnovite modele 159/Brera/Spider?

Alfa 159 je napustila proizvodne linije, ali će je biti moguće kupiti do sredine ove godine. Razlozi su finansijske, ali i industrijske prirode. Investiranje u relativno stari model na niskoj razini proizvodnje bilo bi neisplativo ulaganje. Odlučili smo osloboditi proizvodnu liniju za novu Fiat Pandu. Doista nije ugodno imati “rupu” u proizvodnom ciklusu, ali Alfa želi imati u ponudi modele koji su isplativi.

Model koji će zameniti Alfu 159 će se proizvoditi u SAD-u ili u Evropi?

Model koji će zameniti 159 biti će prilagođen tržištu SAD-a, ali nećemo zanemariti ukus Evropskih kupaca. Prodaja u ovoj klasi vozila značajno pada u Evropi poslednjih godina, dok na tržištu SAD se godišnje proda 14-16 miliona automobila segmenta tzv. srednje klase. To znači da ćemo napraviti analizu modela kako bi se što uspešnije vratili na tržište SAD-a. Hipoteza da će se automobil proizvoditi u SAD-u je vrlo verovatna.

Kada se očekuje početak prodaje u SAD-u?

Pri kraju 2014. godine. Mnoge stvari biti će objavljene između 2014. i 2015 godine. Ove dve godine biti će teške za Alfa Romeo, a i kriza na evropskom tržištu nije pogodno vreme za predstavljanje limuzine. Danas u Europi najbolje prolaze automobili poput nove Fiat Pande i Fiata 500 L,

Kada će Alfa 4C biti na tržištu? Hoće li biti ograničena serija (kao Alfa 8C)?

To su samo glasine, 4c neće biti ograničena serija. Naš cilj je prodati što više automobila. Cena će biti oko 45.000 Eur-a i već imamo interes kupaca, ali će morati još malo pričekati.

Da li je u planu neki manje ekskluzivan coupe od 4C?

Za sada nije u planu. Trenutno su prioritet klasa vozila koja imaju veliki tržišni potencijal, poput SUV-a. Naravno, svi mi sanjamo coupe automobile, ali proizvodnja tih automobila ne čini se isplativom. Duetto, odnosno novi Spider, deo je plana za 2014-2015 godinu. To će biti automobil po ukusu alfista, no on za sada nije prioritet kao recimo SUV ili 5 vratna verzija MiTo-a.

Alfin SUV trebao bi stići sledeće godine, ima li šanse da ga vidimo makar kao koncpet na Paris Motor Show-u krajem ove godine?

Za sada ne mogu reći više osim da će biti prilagođen tržištu SAD-a te da će biti napravljen na Jeep-ovoj platformi.Izvor: www.unica-strada.com

Ja bih dodao samo :Jean Francois Serre

Edited by magic33, 14 March 2012 - 12:16 AM.


#2 Mimmy

Mimmy
 • Moderator
 • 4,119 posts
 • Pol:Female

Posted 14 March 2012 - 12:37 AM

E pa nečuveno!!!Kupe nije u planu!!!Amaaaaaaaaaan,kako Cuore Sportivo može to sebi da dozvoli.Ne kukam ja uzalud da se vrate ona dvojica.

#3 idekius

idekius
 • Alfista
 • 1,928 posts
 • Pol:Male
 • Lokacija:Nis, Moravska Banovina
 • Interesovanja:Alfa Romeo, muzika...
 • Alfa model:Bayerische Motoren Werke AG X3; EX:146 Junior

Posted 14 March 2012 - 12:43 AM

Ako nešto mrzim, to su SUV automobili. Fancy kolica kriminalaca i skorojevića...
Sad ću morati da gledam još i Alfe u tom fazonu... sad.gif

Usput, mislim da je tu tržište zasićeno i da će teško tu biti probiti se pored BMW-a, Porsche... koji su već SUVereni vladari u toj klasi (sudeći po ulicama budve i Cetinja smile.gif )

Alfu su proslavili sportski automobili i to se od nje i očekuje...

Edited by idekius, 14 March 2012 - 12:47 AM.


#4 Bosko159

Bosko159
 • Alfista
 • 717 posts
 • Pol:Male

Posted 14 March 2012 - 10:02 AM

Dobro je da imaju neki ''plan''

Pa izaci ce 4C uskoro sta ste nestrpljivi, iako je to vise mali Ferrari, a ne prava Alfa. Treba prvo zaraditi neke pare pa ce biti i novih sporcaka.

Ako zele da budu premijum segment, put je dugacak do toga...#5 magic33

magic33
 • Alfista
 • 2,496 posts
 • Pol:Not Telling

Posted 14 March 2012 - 02:09 PM

Problem je što nemaju čime da zarade pare!Giulieta se odlično prodavala nakon premijere,sad nešto slabo.Mita bekrija nešto i nije atraktivan široj publici,lager 159 je pri kraju.Sve ideje su im super,ali ih većina ostane samo na idejama.Previše su spori.
SUV na Jeepovoj platformi će možda u SAD napraviti nešto.Ipak je Jeep Jeep,ostali(osim Land Rovera) su šminkeraj,i potpuno neupotrebljivi na terenu.


#6 magic33

magic33
 • Alfista
 • 2,496 posts
 • Pol:Not Telling

Posted 15 March 2012 - 12:45 AM

QUOTE(Mimmy @ Mar 14 2012, 12:37 AM) <{POST_SNAPBACK}>
E pa nečuveno!!!Kupe nije u planu!!!Amaaaaaaaaaan,kako Cuore Sportivo može to sebi da dozvoli.Ne kukam ja uzalud da se vrate ona dvojica.

[attachment=4212:locost3.jpg][attachment=4213:boxer.jpg]
[attachment=4214:locost2.jpg]

Kako nije u planu!U planu je odavno,samo se čekalo na neke stvari evilgrin0007.gif Bitno da se krenulo.Još nije sigurno dali RWD boxer ili transaxle sa 1.6 od stare Julke(zbog boljeg rasporeda težine).

#7 magic33

magic33
 • Alfista
 • 2,496 posts
 • Pol:Not Telling

Posted 18 March 2012 - 11:36 PM

Da ne otvaram novu temu o nasledniku 159-ke,pošto je tekst vezan za Geneva 2012.


Sergio Marchionne,
direktor Fiat-Chrysler korporacije opet je zavio alfiste u crno i na Ženevskom sajmu objavio da je predstavljanje naslednika 159-ke pomeren za 2014-u godinu. I dalje se nastavlja agonija Alfa Romea čiji dileri nemaju 3 različita modela kojima bi popunili svoje salone što širom Evrope uzrokuje zabrinutost prodajne mreže a ni alfisti na to ne gledaju pozitivno. 159 je ukinuta 2011-e godine,prodaju se samo određeni modeli, automobil s određenim paketima opreme/motorizacije se više ne može naručiti,pa za prodaju ostaju još samo Mito, koji je istini za volju trebao biti redizajniran čim je predstavljen i trebala je biti odmah uvedena i opcija modela sa 5 vrata, i aktuelna Giulietta.Kad su objavili vest o prestanku proizvodnje 159-ke rečeno je da ćemo naslednika čekati do 2013-e godine jer studija nije zadovoljila dizajn. Sada nam sledi još jedna godina čekanja navodno zbog dostupnosti pogonskih sklopova koji se trebaju podudarati s tzv. DNK-om samog branda. Reakcije na ovu vest su podeljene, s jedne strane moguće je da će Fiat napraviti naslednika 159 na bazi nekog Chryslera/Dodge-a koji su krenuli u SAD-u što se alfistima ne sviđa apsolutno nikako dok je drugi scenario pomak od stereotipnosti, deljenja platformi Alfi i velikoserijskih Fiata i prelazak na viši nivo tehničkih osobina što bi se mnogima zasigurno više dopalo.Bilo kako bilo, nadamo se boljim vestima,pa nam preostaje samo čekanje istih…

preuzeto sa alfacorse.hr portala

Kako ide prodaja u Evropi,teško da će nešto novo skoro da se pojavi...
Sve mi se čini da je Sergio,boraveći u Srbiji prilikom potpisivanja onog ugovora,
navuko teško izlečivu bolest zvanu srpski mentalitet-kako ćemo-lako ćemo0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Dobrodošao u našu zajednicu Alfista Srbije!

 

 

 

 

Da bi iskoristili sve mogućnosti foruma ULOGUJTE SE ili ukoliko niste obavite REGISTRACIJU!

 

 

 

 

ALFISTI SRBIJE
Alfa Romeo Klub