Jump to content


Photo

immobilizer failure


  • Please log in to reply
36 replies to this topic

#21 Peya

Peya
  • Alfista
  • 2 posts
  • Alfa model:AR 156 1.9 jtd-m

Posted 25 August 2011 - 12:10 PM

Imao sam isti problem na 156 2.0 TS. Radili su sve i svasta i na kraju glupost!!!! proveri glavni relej u motornom delu!!!! Zameni ga (mene je kostao 700 din pre god. dana. Auto se jednostavno gasio kad je hteo. Nekada par puta dnevno, nekada jednom, pa dva dana sve ok.... Hteli majstori da menjaju body, osiguracku tablu........ Na kraju kvar nasao drugar koji radi klime!? Nadam se da nije kasno sad.gif


Ah da, svaki put kada bi stao prijavljivao je imobilajzer tj kljuc. Vergla ko lud ali nece da upali i svetli lampica za kod.Sacekam neko vreme (nekad 15-tak min nekad 30 min i upali...pa opet tako posle nekog vremena.....

Edited by Peya, 25 August 2011 - 12:13 PM.


#22 PerkeNS

PerkeNS
  • Alfista
  • 120 posts
  • Pol:Male
  • Lokacija:Novi Sad
  • Alfa model:147 1.9 JTD 8v

Posted 20 September 2012 - 09:34 PM

Meni pocelo da se javlja ova poruka "immobilizer failure" kada ubacim kljuc i dam kontakt. Sada sam procitao ovde da to moze da se dogodi i toku voznje. Sta se tacno dogodi? Ugasi se auto kao da sam ga iskljucio na kljucu?

#23 alfasud-82

alfasud-82
  • Alfista
  • 493 posts
  • Pol:Male

Posted 20 September 2012 - 10:02 PM

upravo to znam da peja nije mogao da upali dok god mu je gorela lampica

#24 area

area
  • Alfista
  • 23 posts
  • Pol:Male
  • Lokacija:Valjevo
  • Alfa model:147 jtd 8v

Posted 28 July 2013 - 06:58 PM

da li na ovaj nacin moze da se zna kod ko nema karticu,preko blicanja svetla

#25 rekesidim

rekesidim
  • Alfista
  • 306 posts
  • Pol:Male
  • Lokacija:Borca
  • Alfa model:alfa romeo 147 1.6 TS

Posted 28 July 2013 - 08:40 PM

kod mene se javlja ova greska kad palim auto,a predhodno nisam ugasio svetla,tako da imam neku vrstu zastite.... :D

#26 milos.liska

milos.liska
  • Alfista
  • 194 posts
  • Pol:Male
  • Lokacija:Leskovac
  • Alfa model:Alfa Romeo 147

Posted 18 February 2015 - 01:16 AM

 Pozdrav interesuje me nesto znaci ako hocu da na 147-cu stavim neki aftermarket alarm ili samo modul centralne brave onda valjda moram i pored prepakivanja (ili narezivanja) maca sa starog fabrickog skakavca na novi koji dobijam sa alarmom ili centralnom valjda kolko ja kontam da i trebam da u ovaj novi kljuc nekako upakujem i ampolicu od starog skakavca zbog immobilazera jer on kolko razumem nije nikako vezan za modul centralne?! Ima li neko savet??? Pozdrav za sve inace planiram da ugradim alarm jer me zeza daljinsko zakljucavanje tacnije otkljucavanje ovo prvo radi,probao sam sve i svasta i nece da otkljuca sa daljinskog i tacka a zakljucava normalno i mehanicki radi savrseno ali me uzasava daljinski evo vec skoro godinu dana. :banghead:



#27 Nesko TS

Nesko TS
  • Administrator
  • 23,075 posts
  • Pol:Male
  • Lokacija:Nis
  • Alfa model:Ex 145 1.4TS `98; Ex 147 1.6TS 105KS 2001, Now 156 1.9JTD

Posted 18 February 2015 - 07:00 AM

skini plastiku ispod valana i zalepi ampulicu na tu plastiku sa unutrasnje strane...



#28 acamaticcuprija

acamaticcuprija
  • Alfista
  • 180 posts
  • Pol:Male
  • Lokacija:Kragujevac
  • Alfa model:156 1.8 TS (2002)

Posted 18 February 2015 - 08:57 AM

Pa da mu mazne neko auto kalauzom :D



#29 Nesko TS

Nesko TS
  • Administrator
  • 23,075 posts
  • Pol:Male
  • Lokacija:Nis
  • Alfa model:Ex 145 1.4TS `98; Ex 147 1.6TS 105KS 2001, Now 156 1.9JTD

Posted 18 February 2015 - 06:02 PM

bas ce taj kod da mu spase auto od kradje... :D



#30 DarkoKS

DarkoKS
  • Alfista
  • 227 posts
  • Pol:Male
  • Lokacija:Krusevac
  • Alfa model:Alfa 147 1.6ts 88kw

Posted 19 February 2015 - 05:52 PM

I meni se isto pali kada palim auto,a svetla su upaljena po neki put.Sta je to uopste? Kako to moze da se resi ?



#31 Bandzy KG

Bandzy KG
  • Alfista
  • 1 posts
  • Lokacija:Kragujevac/Srbija
  • Alfa model:147

Posted 11 April 2016 - 09:02 PM

Imao sam isti problem na 156 2.0 TS. Radili su sve i svasta i na kraju glupost!!!! proveri glavni relej u motornom delu!!!! Zameni ga (mene je kostao 700 din pre god. dana. Auto se jednostavno gasio kad je hteo. Nekada par puta dnevno, nekada jednom, pa dva dana sve ok.... Hteli majstori da menjaju body, osiguracku tablu........ Na kraju kvar nasao drugar koji radi klime!? Nadam se da nije kasno style_emoticons/#EMO_DIR#/sad.gif


Ah da, svaki put kada bi stao prijavljivao je imobilajzer tj kljuc. Vergla ko lud ali nece da upali i svetli lampica za kod.Sacekam neko vreme (nekad 15-tak min nekad 30 min i upali...pa opet tako posle nekog vremena.....


Imao sam isti problem na 156 2.0 TS. Radili su sve i svasta i na kraju glupost!!!! proveri glavni relej u motornom delu!!!! Zameni ga (mene je kostao 700 din pre god. dana. Auto se jednostavno gasio kad je hteo. Nekada par puta dnevno, nekada jednom, pa dva dana sve ok.... Hteli majstori da menjaju body, osiguracku tablu........ Na kraju kvar nasao drugar koji radi klime!? Nadam se da nije kasno style_emoticons/#EMO_DIR#/sad.gif


Ah da, svaki put kada bi stao prijavljivao je imobilajzer tj kljuc. Vergla ko lud ali nece da upali i svetli lampica za kod.Sacekam neko vreme (nekad 15-tak min nekad 30 min i upali...pa opet tako posle nekog vremena.....



#32 Denis_Alfa

Denis_Alfa
  • Alfista
  • 18 posts
  • Pol:Male
  • Lokacija:Vogošća/Bosna i Hercegovina
  • Alfa model:147

Posted 21 April 2016 - 10:24 AM

Imam problem sa immobilizerom. Znaci kad dam kontakt standardno pokazuje greskubi nece da upali,a da napomenem da sam radio mjenjac i normalno skinuo sve sa vozaceve strane da mi ne smeta i jucer kad sam zavrsio vratio sve kako treba nece da upali pokazuje mi tu gresku. Da li neko zna sta bi mogao biti slucaj kod mene jer prije toga je palio normalno. Jos bitnih stvari mjenjao sam elektroniku zbog ispadanja kljuca jedinog sto sam imao i tom prilikom se rasklopio i nikada nisam nasao ampulicu znaci zamjenio sam bsi komplet i opet sad mi se desava,naravno nemam code karticu. Da li cu opet mjenjati elektroniku ili postoji neka mogucnost da se to sredi neki relej ili nesta jer citao sam temu i probao sa klemama skidanje vracanje,nista ne reaguje. Unaprijed vam hvala i u pitanju je alfa 147 1.6 77kw.

#33 jovan981

jovan981
  • Alfista
  • 240 posts
  • Pol:Male
  • Lokacija:beograd-zemun
  • Interesovanja:masinstvo procesna i termotehnika
    majstorisanje
  • Alfa model:147 1.6ts 88kw 120hp

Posted 21 April 2016 - 06:44 PM

Izgubio si transponder, mozda neko moze da ti napravi duplikat, ili da narucis ceo kljuc od ovlascenog servisa, ali to ume da bude skupo jako, pa cesto ljudi uzimaju celu bravu sa odpada.
Proveri i releje sa pocetka ove teme mozda je samo to u pitanju

#34 Denis_Alfa

Denis_Alfa
  • Alfista
  • 18 posts
  • Pol:Male
  • Lokacija:Vogošća/Bosna i Hercegovina
  • Alfa model:147

Posted 21 April 2016 - 07:07 PM

Izgubio si transponder, mozda neko moze da ti napravi duplikat, ili da narucis ceo kljuc od ovlascenog servisa, ali to ume da bude skupo jako, pa cesto ljudi uzimaju celu bravu sa odpada.
Proveri i releje sa pocetka ove teme mozda je samo to u pitanju

Nisu releji druze sve ok jedino znaci to da je to sto si rekao a da li samo bravu mogu uzeti jer prosli put mi je mjenjan i bsi i kutije sa relejima i osiguracima da opet ne mjenjam sve jer me izaslo 180e mogao bi bravu mozda nabaviti na odpadu. A ovlastrni servis u Sarajevu trazi 250e za kljuc ali uz code karticu ali je ja nemam tako da su mi rekli da seto ne iaplati jer bez code kartice nista kao ne mogu.

Edited by Denis_Alfa, 21 April 2016 - 07:11 PM.


#35 jovan981

jovan981
  • Alfista
  • 240 posts
  • Pol:Male
  • Lokacija:beograd-zemun
  • Interesovanja:masinstvo procesna i termotehnika
    majstorisanje
  • Alfa model:147 1.6ts 88kw 120hp

Posted 21 April 2016 - 11:16 PM

Trebalo bi da moze samo brava da se zameni. Nemoj me drzati za rec, najbolje da pitas ove na odpadu,ili da probas kod njih da raskacis tvoju namontiras njihovu, pa ako upali kupis, ako ne nikom nista jeste malo jebada ali je ogromna usteda
Kodove mozes i sa sajta da skines, probaj da pronadjes temu ovde bilo je price o tim sajtovima i kodovima

#36 Xtrinity

Xtrinity
  • Alfista
  • 1 posts
  • Lokacija:Kragujevac
  • Alfa model:156 1.9 jtdm

Posted 18 April 2019 - 01:07 PM

Postovanje,

imam problem sa svojom alfom 156 1.9 jtdm 16v. Nakon stajanja od 5-6 dana, kada sam hteo da upalim auto, upalio je gresku VCD system failure kao i signalku za immobiliser. Naravno, auto nije upalio. Zanima me da li je iko imao slican problem i ako jeste, cenio bih pomoc. Takodje bih zamolio "pametnjakovice" kojih na zalost ima da ne smaraju irelevantnim odgovorima, kako bi zvucali pametnije nego sto jesu. Vcd greska je ne vezana za to sto auto ne pali. To smo resili ! Zanimaju me odgovori oko resavanja problema immobilisera. Za one koji ne znaju , ikonica na instrument tabli koja izgleda kao auto koji je zaklucan katancem. Hvala!!!



#37 Gocy

Gocy

    Presidente

  • Administrator
  • 8,218 posts
  • Pol:Male
  • Lokacija:Naissus
  • Interesovanja:Alfa Romeo
  • Alfa model:Ex 33 1.7 IE '9o Ex 146 1.7 16V '97 Ex 166 2.o TS 'o2 Brera Italia Independent '1o

Posted 18 April 2019 - 10:39 PM

Da, jedna i druga greska nisu povezane i to su sasvim dve razlicite stvari, slazem se ali je moguc zajednicki uzrok gresaki. Vlaga ili voda koja se kondenzovala u ova dva kompjutera. Mislim da ces VCD gresku lako resiti a ova druga moze biti problem ...






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Dobrodošao u našu zajednicu Alfista Srbije!

 

 

 

 

Da bi iskoristili sve mogućnosti foruma ULOGUJTE SE ili ukoliko niste obavite REGISTRACIJU!

 

 

 

 

ALFISTI SRBIJE
Alfa Romeo Klub